Meci de box: Carl Froch vs Lucian Bute

Dupa saptamani de promovarea a luptei dintre Froch si Bute, a venit noaptea cea mare. Lucian Bute a luptat cu Carl Froch, intr-o confruntare pe viata si pe moarte. Daca Froch pierdea, se retragea, daca acesta castiga, romanul nostru pierdea centura. Si inevitabilul s-a produs, Bute a suferit prima infrangere din cariera sa. A fost facut KO in repriza a 5-a.


Dupa incheiere meciului, toata presa online vuia. "Am ajuns la vorba lui Doroftei, Bute e un nimic", "l-a facut praf", "Bute e mic copil", "Bute, retrage-te tata". Vazand acest val de nemultumiri, m-a cuprins un sentiment de dispret, de ura, de sila fata de romani. Cum sa spui asa ceva? Cum? Cum sa dai intr-un om cand e la pamant? Romanilor!!! Imnul nostru a rasunat la Nottingham intr-o arena cu 9000 de spectatori englezi! O mana de romani scanda numele "Bute" si "Romania"! Cand a fost ultima oara cand v-ati ascultat imnul intr-o final de Champions League sau Cupa Uefa? Cand a fost ultima oara cand maimutoii aia care invart o minge v-au facut sa va simti mandrii ca sunteti romani? Loviti un om care pierde o data in 31 de meciuri? Rusine!!!

Pe pagina oficiala de FB a lui Lucian, am citit cu uimire mesaje de incurajare transmise de francezi. Acestia il incurajeaza si il chemau "acasa" in Montreal pentru a-si lua revansa. Cum sa nu ma revolt? Cand ai nostrii au dat cu pietre si canadienii l-au sustinut? Indiferent de rezultat, Bute e un campion. Bute e un deschizator de drumuri, e un om care m-a si ne-a facut sa ne simtim mandri atunci cand triumfa si tricolorul ii era infasurat pe trup pentru ca un instantaneu cu aceasta, sa faca cunoscuta Romania si cu altfel apelative.  Presa mondiala rasuna cateva zile cu succesul romanului si uita poate, ca acesta se trage dintr-un stat de hoti si de tigani. 

Rusine Romaniei pentru atitudinea avuta pentru un mare om. Pentru un campion. Rusine celor care l-au denigrat si l-au facut cu ou si cu otet. Rusine tie, Doroftei care ai zis ca Bute s-a batut pana acum cu luptatori mici! In tine nimeni nu a aruncat cu rosii cand ai pierdut centura la canta, sau cand ai cazut lat in meciul cu Gatti si te-ai retras ca un las! Rusine forumistilor anonimi care au spamat pagina oficiala a lui Lucian cu mesaje injurioase si cuvinte grele!

Cat despre Bute, un mare om, un caracter deosebit, care trebuie sa priveasca dincolo de infrangere, sa accepte ca in viata mai si pierzi, sa ridice capul sus pentru ca asta nu e motiv de retragere si sa se pregateasca pentru revansa. Respectele mele se duc spre tine, Lucian Bute!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

I know you love me...