Află cine sunt!

Maria Ioana Ionescu. Niciodată Maria, în niciun caz Maria Ioana (da, ca în melodie), Ioana Ionescu pentru recomandări profesionale, Ioana pentru prieteni şi Io pentru copiii sub 10 ani. Am 22 de primăveri şi prea multe visuri, zic eu. Am avut o copilărie frumoasă. Mâncam gumă la metru, beam Coca Cola Cherry şi mă jucam cu prietenii “Ţară ţară vrem ostaşi” dar şi “Flori, fete şi băieţi” într-o vreme magică când nu existau tablete şi smartphone-uri, un timp magic despre care copiii din ziua de azi citesc pe Internet. Pe vremea mea, chiar se făcea şcoală, învăţam de plăcere şi nu exista referate.ro. Îmi aduc cu plăcere aminte de vremurile acelea în care nu ştiam ce e aia răutate, ură, indiferenţă sau rea voinţă.

Absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice, din cadrul SNSPA Bucureşti, specializarea Publicitate iar în prezent studentă la masterul Sociologia consumului şi marketing din cadrul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială, Universitatea Bucureşti (wow, ce pompos sună totul). Interesată de tot ceea ce ţine de consumerism, cultura consumului, Social Media, marketing, branding, mediul online, copywriting, advertising, PR.

Mă ghidez după motto-ul "totul sau nimic", tocmai pentru că nu îmi place calea de mijloc, la mine nu există gri, doar alb şi negru. Fiind extrem de ambiţioasă sunt o perfecţionistă incurabilă. Încăpăţânată, vorbăreaţă, veşnic îndrăgostită şi avidă de cunoaştere. Creativă, deseori o grammar nazi, sociabilă (deşi degetele mâinilor sunt suficiente pentru a-mi număra prietenii adevărați) şi destul de  modestă. Am tendinţa uneori să abuzez de sarcasm (nu că asta ar fi ceva rău). Unii spun că sunt a dracu’. Sunt de acord, chiar sunt. Nu mă supăra că nu te uit! Ţi-o întorc într-un fel sau altul.

Devorez cca 3 cărţi pe săptămână. Prefer romanele de dragoste, operele celebre dar şi literatură modernă. Păstrez jurnale în care îmi notez citatele preferate din cărţile lecturate. Intenţionez să scriu o rubrică săptămânală legată de beletristică, aici pe blog.

Îmi place să scriu. Proză niciodată poezii, posturi pe blog, articole, nuvele, şi chiar roman (nepublicat) unde-mi aștern minuțios sufletul, trăirile şi pasiunea pentru frumos. Pe acest blog scriu de cca 5 ani. La început scriam sub un pseudonim (de unde şi numele blogului) şi ruşinată, nu voiam să-mi citească nimeni cunoscut scrierile. Ulterior, am ajuns la concluzia că îmi doresc să-mi asum tot ceea ce am scris, că menţin tot ceea ce am relatat, precizat, susţinut, argumentat. Nu am şters nici măcar o postare din cele mai vechi, pentru că datorită lor, am ajuns acum unde sunt. Şi sunt a naibii de mândră de asta!

Pe blog scriu articole personale, scriu despre ceea ce mă pasionează în domeniul advertising-ului şi al marketing-ului, îmi exprim opinia faţă de subiecte ce ţin de societatea în care trăim, iau la mişto consumerismul şi prostia promovată de mass media. Promovez proiectele faine şi susţin ideile geniale pe care le consider eu reuşite.

Pentru o domnişoară, am o pasiune destul de ciudată: îmi place fotbalul (microbistă înrăită). Fană a echipei din Ghencea deşi tatăl meu, înfocat fan rapidist m-a îndreptat spre iubirea alb-vişinie încă din copilărie, când mă ducea pe stadionul din Giuleşti.  Iubesc marea, Coca Cola, Snickers, îmi plac jeansii skinny, oja neagră şi beau cu plăcere vin roşu (niciodată nu mă ating de cel alb). Music addicted, pasionată de advertising, dependentă de Facebook şi seriale. Nu îmi place cafeaua, prefer o ciocolată caldă sau un ceai de lămâie. Încerc să mă las de fumat de ceva timp şi nu reuşesc.

Am avut inima frântă, piedici multe şi într-un timp toate visurile mi-au fost spulberate, însă totul a trecut. Am evoluat, am învăţat să mă adaptez, am conştientizat că în lumea asta reuşeşti doar dacă crezi în tine. Îmi doresc un job în domeniile marketing sau advertising (să devin copywriter într-o agenţie mare de publicitate este visul meu cel mai mare), o nuntă (nu în viitorul apropiat), un copil mai frumos şi mai deştept ca mine şi o viaţă lungă și minunată alături de cei pe care-i iubesc. Aaaa, şi un concert Muse la noi în ţară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

I know you love me...