Everybody dies- House

"Everybody lies" era motto-ul serialului meu de suflet, House. Asa ca era logic ca ultimul episod al serialului se se intituleze "Everybody dies". House a ajuns la final, dupa 8 sezoane si 176 de episoade.

SPOILER ALERT!Toata lumea moare, insa nimeni nu o face mai bine ca House. Episodul final is totally fucked up! Dupa ce isi insceneaza propria moarte pentru a scapa de inchisoare (in penultimul episod aflam ca datorita unei farse nereusite facuta lui Foreman, House eliberat conditionat, trebuie sa-si continue pedeapsa de 6 luni, asta in conditiile in care Wilson, mai are 5 luni de trait, datorita cancerului) House ramane acelasi egoist, egocentric, ticnit, arogant, zeflemitor tip pe care toti il cunoastem si il iubim.
Scena inmormantarii mi s-a parut una dintre cele mai geniale scene dintr-un serial. Pe rand, fiecare persoana care l-a cunoscut pe House si-a adus omagiul. Cu ocazia asta, ne-am reintalnit cu persoanje precum Stacy, Kutner, Amy, Cameron, si 13 ( mi-a parut rau ca scenaristii nu au adus-o si pe Cuddy). Suspect mi s-a parut ca toata lumea il lauda si il ridica in slavi si asteptam momentul in care cineva va spune cu adevarat cum a fost House, si acela a fost Wilson. "House was a pice of ass!"- geniala replica care a sintetizat intreg caracterul zeflemitor al doctorului.
House isi insceneaza propria moarte pentru a scapa de inchisoare. Pune mai presus de viata lui, de cariera lui, relatia stransa intre el si Wilson. Legatura care ne duce cu gandul cea mai celebra relatie de prietenie cea dintre Sherlock Holmes si Watson.
Finalul episodului ne arata ca exista viata dupa House. Taub ramane aproape de fetele lui, Cameron isi reface viata si are un copil iar Chase preia functia lui House in departament. Lasarea propriei legitimati de catre House pentru ca Foreman sa o gaseasca mi s-a parut un gest simbolic. House il respecta pe Foreman si il aprecieaza. Aceasta a fost singurul care i-a tinut piept in repetate randuri.
Scena finala cu Wilson si House calatorind pe motocicletele lor spre Nicaieri, era sfarsitul pe care toti il asteptam. "Carpe diem" este ultima lectie predata de maestrul House, care s-a retras in plina glorie.

Era" House" a apus. Un serial exceptional care nu va fi in curand uitat. Jos palaria pentru Hugh Laurie care a interpretat un personaj care va dainui in sufletele noastre mult timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

I know you love me...