Eurovizion 2012

Sambata, 28 mai 2012 s-a desfasurat inca o editie a Eurovizionului. Editia cu nr 57 organizata in capitala Azerbaijanului, Baku. Eurovizionul este un show european in care 42 de tari se lupta sa ajunga in marea finala de 26, unde concureaza pentru castigarea premiului. 
Romania trimite in "batalie" melodia "Zaleilah" compusa de Costi Ionita si cantata de trupa Mandinga. Acesta lalaiala melodie cu iz de manele si muzica orientala, nu-mi inspira nimic. Prinde la masa de oameni amatoare de versuri anoste si lalaiala ieftina. 
Prestatia Elenei a fost groaznica. Vocea ii tremura, a iesit din ritm, iar miscarea scenica a fost sub orice critica. Verisoara-mea de 6 ani a avut de invatat pentru serbare un dans mult mai complex. 
Dezamagire mare pentru compozitor, trupa si fani care vedeau aceasta "capodopera" in primele 5. Romania a ocupat locul 12 (singurele 12 puncte le-am primit de la Moldova). Castigatoare a fost Suedia, urmata de "babutele" din Rusia si Serbia. 

Eurovizionul merge pe un principiu pe care multi nu il inteleg. Se strang cativa si zic: "Ba, gagica aia din Suedia e buna rau, piesa buna, prinde la radio, ea iese. Da-ti si voi puncte mari (peste 7) si in rest va priveste". Restul este reprezentat de votul bazat pe criteriul geopolitic. La modul: "Dam si noi 8 la vecini, ca si ei ne dau noua.".  Si asa se stabileste castigatorul!

Aici, piesa castigatoare. Ne vedem la anu'!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

I know you love me...