Sapte zile pentru eternitate - Marc Levy

"Sapte zile pentru eternitate" de Marc Levy este ultima mea carte citita. Am citit-o pe nerasuflate, intr-o zi mohorata de octombrie. De Levy am mai citit: "Si daca e adevarat", "Unde esti?", "In alta viata" si "Te voi revedea", acesta din urma fiind continuarea romanului "Si daca e adevarat". Stilul lui Levy m-a fascinat. Un stil curat, sincer, profund, original, plin de metafore.

Subiectul romanului "Sapte zile pentru eternitate" este simplu. Satui de rivalitatea dintre ei in ceea ce priveste stapanirea Pamantului, Dumnezeu si Lucifer lanseaza o provocare. Fiecare dintre ei trimite un inger pe Pamant care are misiunea de a "salva" omenirea prin metodele proprii. Ceva insa, le strica planurile...


Zofia este trimisul ceresc iar Lucas este cel diavolesc. Cei doi au menirea sa raspandeasca binele respectiv raul in lume. Pentru toate acestea au la dispozitie sapte zile. Cei doi, ei bine, se indragostesc. Spuma romanului este faptul ca nici unul dintre ei nu realizeaza (cel putin pana la un moment dat) ca sunt din tabere diferite. Actiunea romanului surprinde tentativele stangace ale lui Lucas de a o cuceri pe Zofia. Ambii sunt uimiti de aceste sentimente care ii cuprind, avand in vedere ca niciunul dintre ei nu a iubit vreodata.

Mi-a placut foarte tare evolutia personajelor, iar incercarea (esuata) de a se alatura taberei rivale a fiecarui inger a fost cireasa de pe tort a cartii. Diavolul incercand sa faca un bine si Ingerul sa greseasca cumva.

Cei doi indragostiti au la dispozitie doar sapte zile ca sa fie impreuna, iar dupa aceste sapte zile va trebui sa se desparta pentru totdeauna. Insa ei nu vor sa renunte unul la altul. Ceva se intampla, ceva care va schimba totul...

Ca sa ma credeti pe cuvant cand va spun ca aceasta carte merita citita, las si cateva citate din ea. Citate care sigur va vor impresiona. Lectura placuta!

Cartea o puteti achizitiona de aici.


  • "Nu exista un bine imens, pe care sa ni-l putem reprezenta, pentru simplul motiv ca, spre deosebire de rau, binele este invizibil. Binele nu se calculeaza, si nu se povesteste, fara sa-si piarda ceva din eleganta si din rostul lui. Binele este alcatuit dintr-o cantitate de infinita de lucruri marunte, care puse cap la cap, poate vor reusi sa schimbe pana la urma lumea".
  • "Mi-ai zambit, astfel inventand un vaccin impotriva clipelor posomorate". 
  • "Cuceririle amoroase sunt cele mai egoiste dintre cruciade".
  • "Pentru cel sau cea care a stiut sa iubeasca si sa fie iubit(a), moartea nu e decat un moment din viata". 
  • "Oare eu sunt cel care a inventat dragostea sau dragostea a fost cea care m-a inventat pe mine?". 
  • "Cel care isi gaseste jumatatea devine mai implinit decat toata omenirea la un loc! Omul nu este unic, in sine. Daca l-as fi vrut astfel, n-as fi creat decat unul. Abia cand incepe sa iubeasca devine, intr-adevar, unic. Omul, asa cum l-am creat, poate ca nu e perfect, dar nimic nu poate depasi perfectiunea a doua fiinte care se iubesc."
Un comentariu:

I know you love me...