Scrisoare catre mine

Draga Ioana de 16 ani,

Felicitari, ai intrat la liceu. Esti boboaca. Bineinteles ca ai fost fricoasa si desi ai plecat cu gandul de acasa sa te inscrii la un profil real, cand ai dat cu pixul, ai ales umanul. Nu scapi pana in clasa a X de doamna Ciobanu, profa de chimie care ti-a stricat media din clasa a VIII cu al ei 6. Dar stai linistita, va iesi la pensie cand treci a XI a. De liceu vei trece usor, vei lua note mari si in ultimii doi ani, inveti arta filtratului si incepi sa te interesezi mai mult de materiile care te atrag. La Bac va fi super easy, vei invata pe rupte in doua saptamani si vei scoate o medie mare. Intri la doua facultati. Ramai la cea la care ai dat admitere si anume Facultatea de Comunicare si Relatii Publice specializarea Publicitate din cadrul SNSPA-ului. Vei cunoaste o noua lume care cu timpul te va atrage din ce in ce mai mult. In doi ani de facultate vei avea o singura restanta la un optional. Medie mare, esti la buget si primesti bursa. Intri in ritmul studentilor, inveti cu o seara inainte, neaparat dupa ora 01:00.

Imediat cum intri la liceu te apuca mania cititului. Vei citi orice iti pica in mana. Vei sta noptile treaza si vei termina carte dupa carte. Vei pastra citatele care te impresioneaza. Ai vreo 7 caiete pana acum. Nu te va atrage poezia. Vei incepe sa scrii si iti vei face un blog. Va deveni refugiul tau. Dupa ce te uiti la Lost si la Prison Break te va prinde febra serialelor. Vei ajunge sa vizionezi un nr impresionant. In ceea ce priveste muzica, iti vei dezvolta un stil propriu si vei asculta muzica buna. Vei adora trupe precum Nirvana, Muse, Linkin Park, dar si Maroon 5. Nu vei renunta nici la muzica anilor '80.

Fulguta creste. Are aproape un anisor. In vreun an, cand va incepe sa vorbeasca vei deveni "veisoaa Io" si ea isi va spune Nana. Parintii ei o vor lasa la voi de la doi ani la cinci ani si vei deveni dadaca full time. Vei pierde noptile cand va face temperatura sau cand va face varicela. Vei cunoaste toate medicamentele de copii, iar in noptiera ta, in loc sa fie farduri vor fi sticlute cu Aerius si Panadol Baby. Va dormi cu tine si te va dezveli toata noaptea. In anul in care scriu scrisoarea, Nana intra la scoala si e rasfatata familiei. Va deveni obraznica si neastamparata. Nu te va asculta deloc si iti vei pierde orice autoritate in fata ei.

Bravo draga! Ti-am zis eu sa nu te mai prostesti cu Dana prin baie si sa fumezi. Ai devenit dependenta! Fumezi. Fumezi mult. Si ramanand in zona dependentelor, te-ai apucat de cafea si de energizante. Ai ramas fidela bauturii Coca Cola pe care o stingi cu o tigare (mai degraba invers).

In primii doi ani de liceu, vei incepe sa te rotunjesti. Iar rotunjirea asta va duce la multe kg in plus. Exagerezi si in timpul liceului pana sa te apuci de fumat vei ajunge la o greutate rusinoasa. Iti vei pierde increderea in tine si te vei refugia in tigari (care vor fi salvarea ta). Vei slabi mult pana vei termina liceul.

Te indragostesti! Vei fi topita un an dupa un fotbalist care se transfera la tine in clasa. Veti imparti doua saruturi si vei fi suparata dupa ce el va renunta la liceu pentru fotbal. Vei iubi. Vei iubi cu toata fiinta, cu toata suflarea. Vei accepta in sfarsit avansurile pe care cel mai bun prieten al lui Robert ti le face de cativa ani. Veti fi impreuna 3 ani jumatate. Iti vine sa crezi? Iti va cunoaste parintii si o va adora pe Nana. Veti petrece sarbatori impreuna si va fi langa tine in momentele tale grele. Va veti despartii. Vei fi dezamagita si te vei simti tradata. Te va lovi unde te doare mai tare. Vei fi intr-o depresie 6 luni, vei plange, vei suferi, iti vei dori sa nu-l fi cunoscut vreodata. Dar te vei ridica, cum o faci mereu. Intr-o zi vei spune "gata" si totul va trece, deci nu dispera si ai incredere ca va fi bine. Vei pierde prietenia lui Robert de atatia ani si asta va fi un mare regret de al tau. Il vei inlocui insa dupa un timp cu un coleg pe care il vei cunoaste la facultate.

Ioana de acum cinci ani, stai linistita, nu vei avea look-ul asta peste 5 ani. Vei renunta la coada stransa la spate si la nuanta naturala. Te vei vopsi blonda, iti vei lasa parul natural sa cada liber pe spate si buclele iti vor incadra frumos fata. Vei slabi mult si vei incepe sa renunti la adidasi. Da, ai auzit bine. In cativa ani vei purta balerini sau pantofi cu toc si fustite scurte. Sanii iti raman la fel. Nu-ti mai cresc desi te vei ruga pentru cativa cm in plus cativa ani.

Daca ar fi sa-ti dau un sfat, ar fi sa traiesti clipa! Sa traiesti clipa si sa nu regreti nimic! Ai mai multa incredere in tine si fi sigura ca vei reusi tot ce-ti propui. Aaaa, si renunta la complexele tale stupide.

Cu toata dragostea, Ioana, 21 ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

I know you love me...