Piata Universitatii part 1

Ma uit la tv zilele astea si am impresia ca astia difuzeaza imagini din Grecia. De la protestele lor.
Piata Universitatii a fost in ultimele doua zile locul in care oamenii si-au strigat durerea si disperarea. Desi scanteia care a aprins aceasta revolta a fost reforma sanatatii, e extrem de frustrant ca cei care ne conduc, au impresia ca protestatarii au continuat sa vina doar pentru asta. Nu, conducatori prosti dragi, lumea a si uitat ca a iesit pentru Arafat. Protestele continua pentru a va arata ca lumea e satula de incapacitatea voastra de a face ceva in romania cu "r" mic.

Nu sustin violenta! Nu e corect ce fac huliganii (refuz sa folosesc acest termen comunist) protestatarii! Ce rezolva daca incendieaza chioscuri de ziare, distrug bancomate si sparg magazine de telefonie mobila? Produc pagube tot cetateanului de rand, la fel ca ei. Cat despre jandarmii, intelegeti ca isi fac doar datoria. Nu sunt de vina ei. Sunt convinsa ca ar trece de partea multimii intr-o clipita, pentru ca si ei traiesc aici, si lor li s-a taiat din salariu, si lor li s-au taiat sporurile si orele suplimentare. Dar sunt angajati sa pastreze ordinea, iar in momentul in care un grup de persoane reprezinta un pericol, nu numai pentru ei, dar si pentru cetatenii care protesteaza pasnic, actioneaza in consecinta.

Sunt revoltata de faptul ca nimeni nu zice nimic... Basescu a dat interviuri cand isi facea cumparaturile la Carrefour sau cand statea pe plaja la Mamaia. Si acum? Nimic...Nici o declaratie de presa. Si nici nu va zice nimic, pentru ca e constient ca va fi in zadar. Protestatarii vor continua sa iasa in strada, in numar din ce in ce mai mare....Pana cand, asta e intrebarea? De fapt, intrebarea e ce ii va convinge sa nu mai iasa? Vom trai si vom vedea...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

I know you love me...