Despre femei, viata si dragoste - Carlos Ruiz Zafron

Fermin Romero de Torres, personaj din Umbra Vantului este unul dintre cele mai comice, spumoase si inteligente personaje create vreodata. Am ras in hohote la maximele sale despre viata, dragoste si femei. Delectati-va...


“Adevarul e ca nu prea ma pricep la femei.De priceput nu se pricepe nimeni , nici Freud, nici ele insele, insa asta e ca electricitatea, nu-i nevoie sa te pricepi cum functioneaza ca sa iti frigi degetele”.
“Femeia adevarata o castigi incetul cu incetul”.
“Ceea ce se intampla e ca barbatul, intorcandu-ne la Freud si exprimandu-ne metaforic, se incalzeste ca un bec: se incinge cat ai zice peste si se raceste la loc pe data.. Muierea, insa, iar asta e stiinta pura, se incalzeste ca un fier de calcat. Incetul cu incetul, la foc mic, ca o tocana buna.Dar, ce-i drept e drept, cand s-a prins a se incalzi, nimeni nu o mai poate opri. Ca furnalele inalte din Viscaya”.
“Sunt mocofani care cred ca, daca ii pun mana pe cur unei femei si ea nu protesteza, o au deja la degetul mic. Incepatori. Inima unei muieri e un labirint de subtilitati care sfideaza mintea necioplita a barbatului mincinos. Daca vrei sa posezi cu adevarat o femeie, trebuie sa gandesti ca ea, iar primul lucru sa-i castigi sufletul. Restul, dulcele invelis molcut care te face sa-ti pierzi mintile si virturtea, vine pe deasupra”.
“Cea mai buna chestie cu femeile este sa le descoperi. Ca prima data, nu-i nimic si chiar nimic. N-ai cum sa stii cum e viata pana cand nu dezbraci o femeie pentru prima oara”.
“Dupa cum ne invata si Freud, femeia isi doreste contrariul a ceea ce gandeste sau declara, ceea ce, daca cercetam cu atentie, nu e atat de groaznic, fiindca barbatul, dupa cum ne invata Perogruello, se supune, dimpotriva, dictatului propriului aparat genital sau digestiv”.
“Femeia adevarata o castigi incetul cu incetul”.
“Una e sa crezi in femei si alta e sa crezi in ce spun ele”.

2 comentarii:

I know you love me...