Veronica se hotareste sa moara - Paolo Coelho

Veronika, o tânără în vârstă de 24 de ani pare a avea totul: tinerețe și frumusețe, o mulțime de băieți frumoși în prejma sa, un job de vis și o familia iubitoare. Ceva însă îi lipsește. Simte că are un gol în viața sa și nimic sau nimeni nu îl poate umple. Așadar, în dimineața zilei de 11 noiembrie 1997, Veronika se decidă să moară. Înghite un pumn de pastile și așteptă cumințică ca Moartea să o ia.Rămâne șocată când se trezește la Villette, un spital de boli mentale câteva zile mai târziu. Este informată că tentativa ei de sinucid a reușit parțial: supradoza nu a omorât-o instantaneu, însă ia afectat grav inima așa încât mai are doar câteva zile de trăit.

Romanul o urmărește pe Veronika în drumul regăsirii pe sine. Datorită mediului în care se află, a pacienților internați aici, fiecare cu dramele vieții lor, începe să aprecieze tot mai mult ce are. Realizează că fiecare secundă de aici încolo este o luptă permanentă între viață și moarte. Însă este prea târziu. Se află la cumpăna celui de al doisprezecelea ceas...


Citate din carte:


"Veronika a lăsat cele patru cutii pe noptieră timp de o săptămână, făcându-i curte morții care se apropia și luându-și rămas bun de la ceea ce lumea numea Viață".

"Cum să-i judeci într-o lume unde oamenii încercă să supraviețuiască cu orice preț, pe aceia care se hotărăsc să moară?"

"Nimeni nu poate judeca. Fiecare cunoaște doar o dimensiune a propriei suferințe sau a lipsei totale de sens a vieții lui".

"Acum aștepta Moartea care venea la o dată fixă".

"O primă dragoste nu poate fi evitată niciodată dar se termină întotdeauna".


Puteți comanda cartea de la Elefant aici. Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

I know you love me...