Gravity 2013

Zilele trecute am văzut Gravity - Misiune în spațiu. Filmul a creat multă vâlvă în lumea cinematografică primind numeroase distincții și nominalizări. Are numai puțin de 10 nominalizări la Oscar începând de la cel mai bun film, cea mai bună actriță și terminând cu cel mai bun mixaj de sunet. La Globul de Aur a câștigat premiul pentru cel mai bun regizor (Alfonso Cuaron) și mai avea nominalizări pentru cel mai bun film, cea mai bună actriță și cea mai bună coloană sonoră. A mai avut nominalizări la premiile BAFTA 2014 unde a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal, pentru cea mai bună coloană sonoră și pentru cele mai bune efecte vizuale.Sandra Bullock în rolul lui Ryan Stone și George Clooney ca Matt Kowalasky sunt membrii unei misiuni spațiale de rutină care nu se termină cu bine. Aceștia sunt prinși în afara navetei de o ploaie de meteoriți și pierd orice contact atât cu naveta cât și cu Pământul. Tăcerea se așterne iar totul își pierde importanța. Fiecare gură de oxigen contează pentru că sunt nevoiți să înainteze prin întunericul amenințător pentru a ajunge acasă.

Efectele vizuale sunt excelente. Efectele de imponderabiliate sunt extrem de realiste iar doza de adrenalină priveliștea, spațiul, perspectiva Pământului din partea personajelor fac din acest film unul dintre cele mai bune de acest gen din ultimii ani.


Recomand Gravity și abia aștept premiile Oscar din acest an pentru a vedea dacă Bullock va lua premiul pentru cea mai bună actriță.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

I know you love me...